Üdvözöllek a vadonban (is) !

32207321_1783993664977637_5440965991930527744_n.jpg

Jámbor Péter vagyok,  ezt a felületet azért hoztam létre, hogy rengeteg idő után VÉGRE a felhalmozott képekből, utazási, néha extrém túrázási és expediciós, vagy csupán kalandos vállakozásaim/vállakozásaink dokumentációiból, beszámolókat készítsek. Hogy több évtized alatt felgyülemlett fotóim, kisfilmjeim segítségével, beszámoljak eseményekről amelyek a Föld nevű bolygó számos kontinensén, országában és elsősorban vadonjaiban estek vagy történtek meg velem. Sejtem, lesz köztük olyan ami többeknek is felkeltheti érdeklődését, tetszését és esetleg még ma is kuriózumnak számít.

Törekedni szeretnék arra, hogy hetente legalább egy új történettel, eseménnyel, kisfilmmel bőítsem az itt elérhető tartalmat, melyek sem időrendiséget, sem tematikát nem fognak követni, egyszerű virtuális kalandozásba kezdek Amazoniától a Grand Canyonon "át", Ázsiából, a kanadai hómezőkre, a BAKONYBA, a somogyi dombság rejtett erdeibe és mindenhová ahová még legalább egyszer vissza mennék.

Kérdéseket és észrevételeidet a p.jambor@hotmail.com címre tudod elküldeni.

Észrevételeidet, véleményedet szívesen olvasom, látom, fogadom.

29179049_1727580270618977_8043707115220500480_n.jpg

A fenti kép saját felvételem egyik kedvenc járművemről egy nem kicsi fácska mellett valahol Közép-Amerikában,  a lenti képet és a videó felvételt egyik akkori utazótársam (Áron - Bedouin H Ron) útközben és később egy másik alkalommal a guatemalai őserdőben, illetve annak megközelítése során készítette rólam (az alsót Tikálban).

Nem szeretnék visszaélni a VADON kifejezéssel, annak fogalmával. Mégis én úgy vélem az ÉLET, a munka világa, a közösség fogalma, a múltban élők és a MI ÉLETÜNK is egy VADON-t alkot. Létünk egy VAD valaminek, egy vad, néha elvadult érdekek, spirituális, eszmei, ideológiai, ökológiai kesze-kuszaság összefonódásának, az emberek egymást tisztelő, segító vagy éppen eltaposó, egymáson átgázoló vadságának, vagy éppen egymáshoz kötődéséhez, gondoskodásához, szeretethez kapcsolodó szimbiózisát alkotja.  Ezért ezeken az oldalakon a TERMÉSZET és VILÁG át és beutazása mellett a világ közösségeihez, személyes érzelmeimhez, tapasztalataimhoz a mindennapjaink eseményeihez is kapcsolódó írásokkal is találkozhat az olvasó.

Lesznek Írások, idézetek, amelyek  erre a célra dedikált külön oldalakon lesznek elérhetőek  az
ÉRDEKES ÍRÁSOK címmel ellátott jobb oldali link-menű oszlopban:

J.P.