Atlanti Óceántól a Csendes Óceánig

Egy expedíció Kelet-Nyugat irányba a trópusi őserdőkön át

2007-ben egy bevállalós expedíciót sikerült szerveznünk és végig is csinálnunk a Dél-Amerikát Keletről -Nyugatra "meghódítva" és nagyrészt az amazoniai őserdőn és annak nagy vizein (Amazonász folyó és annak "társain") át, az azt követő sivatagok (Nazca) és az Andok átszelésével.  Erről a kalandról rengeteg, időhányában rendezetlenűl és feldolgozatlanul maradt videó és képi anyagom maradt fenn. Nos, most neki vágok, talán egyszer a végére is érek. Egyelőre csak egy témaindító posztot írok, aztán a többi hasonló tematikus posztok végeztével elkezdem ide is feltölteni az általam legérdekesebbnek vélt anyagokat. 

Az utazás első állomáshelye (mint szinte minden Dél-Amerikát érintő kaland során) a Francia Guyana , aminek akkor a Fővárostól (Cayenne) légvonalban kb. 40 km-re egy a már őserdőbe rejtőzködő kis repterére érkezve nem marad más mint átkelni a folyón és a Brazil "határhoz",  OIapoque kisvároskához érve kezdődhet az expedíció szinte tervezhetetlen első szakasza.

screenshot_20190330_074727.png A kis repülőtér akkori épülete. Rengeteg kaland és élmény kapcsol ide. Egy más alkalommal itt még replülőgép-stoppal is utaztunk.

screenshot_20190330_074630.png
Egy "acampamento" az őserdőt átszelő, jobb esetben földúton ami az akkori Trans-amazoniai "út" volt. A felvételt nem a látnivaló, hanem a hallani való miatt raktam ki. A "zaj" nem más mint az
ÖSERDŐ HANGJA, számomra az igazi zene!

A poszt tartalma hamarosan bővülni fog.