MAGAMRÓL

J Á M B O R   P É T E R

enek.png

Szeretek utazni, de nem csak a szó igazi értelmében. Vagyis nem csupán az utat használva eljutni valahová. Szeretek menni gyalog, úton, erdőben, vízen, LOVON meg Lovon, meg lovon is és még lóháton is, ja meg lovon is és terepjárón, "jeepen" és minden eszközzel vagy eszközön ami visz valahonnan valahová, utakon, levegőben, vízen, víz alatt (volt rá példa), vagy közvetlen az felett, földön és az alatt is.... Szeretem a tudományokat a technológia szinte minden ágát. Főleg az informatikát és az elektrotechnikát és a rádiótechnikát, elsődleges IT területem a mesterséges intelligencia. Szeretem az északi, a déli, a trópusi, a sivatagi és minden más VADONT és az ottani természet nyugalmát, illetve annak VÉLT NYUGALMÁT. Annak zörgését, morajlását, zajlást és persze a MELEGET, a jó filmeket, bizonyos témájú jó könyveket.  Voltam sorkatona, HATÁRŐR, ami a mai napig érezhetően nyomta rá bélyegét életem szinte minden szakaszára és eddigi eseményeinek alakulására is. Természet iránti rajongásomat minden bizonnyal pont az hozta elő DNS kódjaim közül.  

Egyébként: 27+ éves állandó, életvitelszerű külföldi tartózkodás után, családi okok következtében 2015-ben Magyarországra vissza települt 55 éves, eredendően gépipari, műszaki végzettségű, de elsődlegesen és erőteljes informatikusi tapasztalattal is bíró, közép és felső-vezetői múlttal rendelkező, családos fiatalember vagyok. Folyamatosan frissített szakmai ismeretekkel, natív olasz és folyékony spanyol, használható portugál, valamint kizárólag szakmai területen hasznosítható írott/olvasott angol nyelvismerettel rendelkezem.

Több mint 17 éves, ma is aktív programozói, szoftverfejlesztői tapasztalattal rendelkezem, ismerem és használom mint a korábbi, mint a mai technológiai igények szerint aktuális fejlesztési környezeteket technológiákat, programozási nyelveket és paradigmákat. (Java,C#,Python,PHP, stb,stb), relacionális és NOSQL adatbázis rendszereket, felhőalapú, remote rendszerek tervezésének és fejlesztésének kritériumait és azok fejlesztésének eszközeit. Legkedveltebb "szakterületem" a mesterséges intelligencia, a predictive analytics és hasonló logikai és/vagy irányítástechnikához kapcsolódó IT-megoldások között lappang.

Több mint 20 éves menedzseri, termelésszervezési és irányítási, valamint informatikai területen vállalatvezetői és jelenleg is aktív külkereskedelmi, tanácsadói, valamint logisztikai tapasztalattal rendelkezem Olaszországban, és további 7 éves tapasztalattal Dél- Észak és Közép-Amerikában. Szoftverfejlesztőként, magán projekt keretében a mai napig dolgozom egy általam korábban tervezett és implementált és egy olasz egyetemi és ipari kutatási projekt keretében már ipari környezetben tesztelt mesterséges  intelligencia alapú megoldás evolutív fejlesztésén.

2010 óta végzem külkereskedelmi, polgári peres, közigazgatási és pályázati anyagok, iratok, szerződések olasz-magyar-olasz, spanyol-magyar fordítását, olasz nyelvű tolmácsolást, ügyintézést bel és külföldön egyaránt.

2019 áprilisában sikeresen zártam le egy innovatív és forradalmian új elképzeléseken alapuló közúti sürgősségi vonulás biztonságát és baleset mentesítését elősegítő Informatikai és hírközlési rendszer kidolgozását, ez a  VOTÁR (Vonulás Támogató Rendszer), amit nagy sikerrel prezentálhattam is annak elsődleges, de nem kizárólagos targetjét képező (vagyis az intézményes felhasználók) felé. A VOTÁR műbizonylatát a Szellemi Tulajdon Hivatala befogadta és 2019 Május 14-től annak műszaki rendszere és az ahhoz kapcsolódó eljárás P1900149 ügyszámon, mint Eljárás és Elektronikus Rendszertechnikai Elrendezés találmányi szabadalmi oltalmi eljárás alatt áll.

Rendelkezem középfokú és felsőfokú, műszaki végzettséggel, Olaszországban szerzett (nem államilag elismert) programozói, illetve különböző IT/Web-developer/ISO tanfolyamokkal, illetve a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett állami olasz felsőfokú komplex nyelvvizsgával, közlekedési területen szerzett műszaki szakoktatói végzettséggel, közlekedés-irányítás-elemzési, logisztikai tapasztalattal, igazgatásrendészeti tanulmányokkal és más tanfolyami háttérrel.

LINKEDIN, FaceBook

Esetleg, ha szeretnéd, hogy projektedben, cégedben, terveid megvalósításában, kalandjaid előkészítésében, külföldi teendőid, terveid és esetleg azok megélésében is társad, vagy munkatársad legyek, akkor keress, hívj, tudasd azt velem. Ez esetben NE a CV-met kérd  (jobb esetben nem egy automatikusan generált vagy template alapú) e-mailben, hanem légy szíves írd meg miben, milyen projektben, elvégezendő feladatban dolgozhatnánk együtt, dolgozhatnék Neked vagy cégednek. Ha felhívsz, vagy megküldöd telefonszámodat annak örülök a leginkább.

Van egy csodás olasz mondás: "DA COSA NASCE COSA"  A csodás Itáliában (azaz, mivel a világon mindenhol vannak Olaszok, így a Föld nevű bolygón mindenhol) ezzel a kifejezéssel arra utalnak: Soha ne hagyj egy ajtót zárva, a dolgokból születnek a következő dolgok, ismeretségek, LEHETŐSÉGEK, MEGOLDÁSOK....

Terveim: 

Még több vadont megismerni és tervezem, hogy még 2019 nyarán befejezem AIOTA című, a Mesterséges Intelligencia sajátosságaival és témakörével foglalkozó könyvemet és annak még ez évben történő megjelenésének buktatóin, vagy lejtőin is átjutni.  Folyamatban van SoMOOPa és a hozzátartozó programozási architektúra kidolgozása is. Ezt a projektet elsősorban az automatizáció és a Mesterséges Intelligencia területében rejlő lehetőségek még hatékonyabb hasznosítását igénylő informatikai megoldások létrehozásának egyszerűbbé tételét megcélozva kezdtem el

 

pdf-ikon.jpg