Mesterséges Intelligencia és Döntéstámogató rendszerek

Manapság elég megnyitni egy (szinte akármilyen) weboldalt, folyóiratot, magazint, de az is elég, ha a metrón, az üzemi büfében vagy az iskolai menzán a kezünkbe akad egy kisebb túlzással szólva, akármilyen kiadvány, vagy éppen valamilyen termékajánló szórólap. Annak az esélye, hogy szó essen benne a Mesterséges Intelligenciáról az pont annyira valószínű, mint az, hogy az iskolában, egyetemen, munkahelyünkön emberekkel fogunk találkozni. Az pedig, hogy még a nap folyamán, vahol máshol ne „jönne velünk szembe” ismét legalább kétszer ez a kifejezés, az szinte kizárt eset. És mindez úgy, mintha az valami újszerű, eddig nem ismert, a tudomány legújabb származéka lenne, ami persze forradalmasítja az egész emberiség jövőjét. Ez, vagyis előbbi állításom második fele valószínűleg igaz is lesz, hiszen már a mindennapok része a Mesterséges Intelligencia. Csak hát nem úgy, ahogyan azt a legtöbben gondolják. Hatalmas az üzleti potenciál benne (mind technológiai szempontból, mind pedig marketing-stratégiai szempontból). Kimeríthetetlen technológiai fejlődés és lehetőségek rejlenek benne és körülötte, nem elhanyagolható társadalmi és szociológiai, de már ma is érezhető politikai és gazdasági kihatása is van a Mesterséges Intelligenciának és minden másnak amit néha nem is véletlenül megtévesztően annak a látszatát keltve szépen bele csomagolnak a Mesterséges Intelligencia kifejezésbe. Ezért gondolom, hogy ez téma érdekelhet minden diákot, egyetemistát, szociológust, politikust, társadalomkutatót (vagy hallgatókat). Biztos vagyok benne, hogy érdekelhet nem kevés teológust éppen úgy mint vállalt vezetőt, gazdasági szakembert is.

Tervezem, hogy még 2019 nyarán befejezem AIOTA című, a Mesterséges Intelligencia sajátosságaival és témakörével foglalkozó könyvemet.  Célom annak még ez évben történő megjelenésének buktatóinak leküzdése, vagy éppen az azzal járó élményének megismerése.

Folyamatban van SoMOOPa és a hozzátartozó programozási architektúra kidolgozása is. Ezt a projektet elsősorban az automatizáció és a Mesterséges Intelligencia területében rejlő lehetőségek még hatékonyabb hasznosítását igénylő informatikai megoldások létrehozásának egyszerűbbé tételét megcélozva kezdtem el. Munkám során ez utóbbinak az igényei kapnak nagyobb prioritást. Ez magával hozza a SoMOOPa statisztikai, meteorológiai és általában szorosan nem a Mesterséges Intelligencia területéhez sorolandó, de a prediktív és más döntéshozást támogató rendszerek (DSS) fejlesztése terén való alkalmazásának előnyeit is.  SoMOOPa és a hozzátartozó programozási architektúra fejlesztése során nagy hangsúlyt helyezek annak későbbi akár különböző programozási nyelvekhez modulonkénti való integrálhatóságának várható igényére. A fejlesztést és a modellezést, illetve teszteket Python 3.4.6, illetve „C” programozási nyelven és környezetben végzem . 

 

 

Közvetlenül a tervezőtől és a fejlesztőtől, feladatra és igényre szabva

Szoftverfejlesztés, Projekt menedzsment,
IT solutions lokalizáció,
DSS Rendszerek létrehozása és illesztése,
pseudo tervek....

disegno_senza_titolo.png

47685032_2067200369990297_1508125702396837888_n.jpg

 

... Legkedveltebb "szakterületem" a mesterséges intelligencia, a predictive analytics és hasonló logikai és/vagy irányítástechnikához kapcsolódó IT-megoldások között lappang

 Bemutatkozásomat letöltheted PDF formátumban is
pdf-ikon.jpg

Szakmai CV PDF

CONTACT